세미나/행사

  • Home
  • 정보센터
  • 세미나/행사
  • 세미나/행사
세미나 담당교수 : 2021-1학기 임영운(ywlim@snu.ac.kr), 황대희(daehee@snu.ac.kr), 최명환(choim@snu.ac.kr)
조 교 : 윤창규(880-8827, yoon891023@snu.ac.kr)
호암교수회관 : 5572, 교수회관: 5241, 두레미담: 9358, 라쿠치나: 1631.

[초청강연] Live imaging of taste cells in action

2021-05-04l 조회수 27

일시: 2021-05-03 17:00 ~ 19:00
발표자: Prof. Myunghwan Choi (School of BiologicalSciences, SNU)
담당교수: 최명환
장소: https://snu-ac-kr.zoom.us/j/89564011074

Live imaging of taste cells in action

The initial event in taste sensation is mediated by taste cells on the tongue that translate ingested chemicals into cellular signals. 
Current understanding on this cellular level taste encoding process has relied on ex vivo model systems that cannot fully recapitulate 
natural cellular microenvironment in vivo. To resolve this methodological limitation, we invented a microfluidics-on-a-tongue imaging chamber that has integrated multichannel microfluidics for auto-controlled tastant delivery. Using this system, we screened over 100 fungiform taste cells to the five basic taste qualities, 
and obtained comprehensive functional maps. We revealed that taste cells are composed of 70% of single-tuned and 30% of dual-tuned cells, and also discovered a novel population of dual-tuned taste cells encoding a positive valence. We believe that our novel screening platform will pave a way for the deeper 
understanding of taste coding logic.